Të rejat

Komentet Client

 • Ekipë profesionale e cila ofron bashkëpunim të shkëlyqeshëm dhe kualtitet të shkëlqyeshëm të trajnimit.
 • Jam e kënaqur nga i gjithë edukimi dhe nga arritja e mënyrave të reja të të menduarit dhe shprehive të reja të cilat i kam fituar. Më pëlqen mënyra e prezentimit të gjërave ndërsa detyra ime është implementimi i tyre në përditshmëri, ti ndryshoj mënyrat e vjetra të sjelljes.
 • Jam e kënaqur nga i gjithë trajnimi në Ekuilibrium. Më ndihmoi në të gjitha sferat e jetës. E ndryshova qëndrimin tim ndaj jetës.
 • Profesionalizëm të lartë, nivel i njoftur i ekspertizës, elokuencë dhe krijim të kushteve për çiltërsi.
 • Profesionalizëm të lartë, organizim dhe përkushtim ndaj klientëve.
 • Unë jam shumë e kënaqur nga përparimi im, duke ju faleminderuar për punën tuaj. Kam ndryshuar pozitivisht dhe nuk i kam problemet që i kisha më parë.

Mirësevini

"Qendra terapeutike e cila punon për ju prej vitit 2002, I njohur simbas klientëve të kënaqur të cilët kanë arritur ndryshimin e dëshiruar me sukses."

Video Equilibrium:

Како до подобри интерперсонални односи (бизнис, социјални, љубовни, политички...)? Преку комуникација, едноставно, нели? Но едноставниото одговор е некогаш толку тешко да се воспостави зошто не сме имале можност во животот некој да не научи како да комуницираме, што е различно од учење на говор и јазик.
• Можете успешно да водите голема бизнис компанија, а истовремено да не сте успешни во комуникацијата со својот партнер или семејство и обратно?
• Не знаете како да го наметнете Вашиот став и едноставно очекувате луѓето сами по себе да ве разберат?
• Дали премногу трошите време и енергија во објаснување и заморни состаноци?
• Дали вашиот тим не работи за вас?
• Дали се однесувате пасивно или агресивно?
• Дали знаете што да кажете, но незнаете како да го кажете или обратно?
• Како до подобар инспиративен и мотивационен говор?
• Колку вашиот говор на телото е усогласен со вербалната комуникација?
• Како до подобри лидерски вештини?
• Колку сте добри во донесување на одлуки?
• Можеби сте во потрага за развој и подобрување на севкупната ефективност на вашата организација, но не знаете како?
• Имате тим на кој што му треба дополнителна мотивација?
Добрата вест е дека решението лежи во комуникациските вештини кои се многу битни во сите интерперсонални односи.

×

Teknikat audiovizuale përdoren për përmirësimin e disponimit, gjendjes mentale dhe nivelit energjetik. Qendra jonë përdor aparat audiovizual – MindWorld SpectralVision SuperExclusive, I cili është I ndërtuar simbas teknologjisë më të re që të njejtën kohë të kombinohet me ritmin, tonin dhe efektin muzikor me efekt kaleidoskopik nga stimuluesit e dritës që tju sjell relaksim të shpejtë, meditim, gjum, energji.
• Stimulimi I dritës bëhet nëpërmjet të syzave speciale të dizajnuara ( SpectralVision MultiColor 20 Glasses ) të cilat lëshojnë ngjyra të ndryshme varësisht nga efekti të cilin duam ta arrijmë,
• Stimulimi I zërit bëhet nëpërmjet të muzikës nga CD speciale muzikore duke përdorur MindWorld Holosync dëgjuese, cd player.
• Додека трае аудио-визуелната сесија клиентот го Gjatë sesionit audiovizual klientin e vendosim në pozitë gjysëm të ulur ose të shtrirë në dhomë me ambient të posaçëm që të përjetojë efektin e duhur, ku me të ju bashkangjitet mijëra njerëzve të cilët e kanë bërë udhëtimin e tyre drejtë suksesit.
Teknika e cila ju sjell efekt psiqik pa folur!

Si punon MindWorld SpectralVision SuperExclusive ?

Ju mundëson klientëve që ta përmirësojnë punën e përbashkët të hemisferës së majtë dhe të djathtë, e cila shkencërisht quhet sinkronizim. Aparati ka 100 programe të ndryshme e cila stimulon 4 valët e trurit (alfa, beta, teta, delta) varësisht nga efekti të cilin duam ta arrijmë tek klienti.

Si punon MindWorld SpectralVision SuperExclusive ?

Stimulimi audiovizual (avs) me ndihmën e teknologjisë MindWorld SpectralVision mundëson rezultate të ndryshme nga teknologjitë tjera për gjendjen e trurit. Tabela më poshtë më detalisht ju tregon një pjesë të dallimeve... EKSPERIENCË E KLIENTËVE

Rezultatet

AVS Tjera
QASJE JOSULMUESE PO ?
PROCEDURË TË LEHTË PËR MËSIM (RELAKSOHU DHE LEJO QË TRURI VETË TË PUNON) PO JO
KRIJIM TË TERAPISË INDIVIDUALE PO JO
MJEDIS TË KËNDSHËM PËR PUNË ME TERAPI PO ?
INTIMITET PËR SECILIN KLIENT PO ?
KARRIGE PËR RELAKSIM PO JO
REZULTATE PËR STATUSIN E KLIENTIT PO ?
PROFESIONALIZËM NË ÇDO SITUATË PO JO
SHËRBIME TË VAZHDUESHME PO JO
PËRCJELLJA E GJENDJES PO ?
FSHEHTËSIA E GJITHË INFORMATAVE PO JO
VARËSISHT NGA PSIKOTERAPIA JO PO
QËLLIMI YNË: TJU NDIHMOJMË NJERËZVE PO ?

HULUMTIM DHE ZHVILLIM
10+ VITE HULUMTIM DHE ZHVILLIM PO ?
PËRPARIM NË SHKENCËN NEUROLOGJIKE PO PO
HULUMTIMI NË VAZHDIM PO ?
KOMPLEMENTARITETI I MODELEVE TË NDRYSHME PO ?
SPECIALITETET MË TË MIRA PO PO
METODA TË REJA PO JO

REZULTATET
SAKTËSIA E REZULTATEVE TË PRANUARA PO JO
EFIKASITETI I DËSHMUAR PO ?
PA PËRPARIM (1-2 JAVË) PO JO
REZULTATE TË CILAT ZGJASIN PO ?
TË FOKUSUAR NË SIMPTOME JO PO
QASJE HOLISTIKE PO ?
MENAXHIM SIMBAS TË DHËNAVE PO JO
PËRFORCIM ME MUZIKË RELAKSUESE PAS SESIONIT PO JO

TEKNOLOGJIA
TERAPI INDIVIDUALE PËR SECILIN KLIENT PO JO
QASJA “NJË MADHËSI I PËRFSHIN TË GJITHË" JO PO
PROTOKOL DINAMIK PO JO
BARASPESHIM I KOHËS PO JO
OPTIMIZIM I VALËVE TË TRURIT PO JO
PËRPARIM TEKNOLOGJIK PO JO
QËLLIMI – MBLEDHJA E TË DHËNAVE ONLINE PO JO
RRAHJET STATIKE BINARE (TAKTET) JO PO
SQARIMI I KLIENTËVE SE SI TË NDIKOJNË NË VALËT E TRURIT (KUSHTËZIM OPERANT) JO PO
NDIHMA E TRURIT PËR TU BALANCUAR VETËM PO JO
×

Terapia e realitetit virtual është intervenim terapeutik e cila është e dizajnuar veçanërisht për përmirësimin e KBT tek agrofobia, fobia sociale, PTSD dhe fobi të veçanta. Në qendrën tonë përdorim mjedise virtuale për tejkalimin e frikës nga fluturimi, lartësia, fjalimi publik, hapësirë të mbyllur dhe të hapur, stuhia. Gjithashtu edhe mjedise virtuale për përmirësimin e aftësive brenda intervistës dhe relaksimit fizik.

Dëshmi për efikasitetin e TRV

E konfirmon shkencën. TRV është terapi efikase për shkak të bazës së saj shkencore, që bazohet në nryshimin e kushtëzimit jofunksional e cila sjell deri tek paraqitja e frikës joracionale tek individi dhe kushtëzim të ri funksional nëpërmjet të prezentimit të informatës reale dhe të sigurtë. Pjesa e saj e fuqishme është ekspozimi direkt I stimuluesit të stresit ( si në situatë reale) me të cilën zvogëlohet shmangia me atë edhe frika.

Vetëm teknologjia nuk mund të zgjedh problem psiqik.Mirëpo , ajo është mjet ndihmës në duart e terapeutit me mbështetjen e klientit.
Si duket një sesion TRV?

Para se të del klenti në botën virtuale, bëhet vlerësimi I problemit dhe bëhen më së paku 3 sesione psikoterapeutike për parapregaditje dhe fitim të besimit. Pastaj vijon trajnimi me vendosjen e maskës virtuale nëpërmjet të cilës klienti në mënyrë audio-vizuale përcjellet në një situatë reale virtuale e cila për të parashtron problem. Mjedisi virtual kontrollohet nga ana e terapeutit dhe tërësisht adaptohet simbas ekspozimit virtual 45 deri 50 minuta e cila mbahet në qendrën tonë terapeutike.

×

Diagnoza dhe trajtimi i sëmundjeve neurologjike:


 • Dhimbje koke dhe migrenë
 • Marramendje
 • Epilepsi
 • Qafa dhe dhimbje prapa
 • Stroke dhe TIA
 • Skleroza e shumëfishtë
 • Demenca (Alzheimer dhe Vaskular)
 • Sëmundja e Parkinsonit
×
"Кога ќе почнете да ги откривате вашите скриени капацитети, ќе се изненадите од себеси и од сопствениот потенцијал."

Со психолошко советување им овозможуваме на голем број здрави личности кои се соочуваат со психолошки проблеми да го пронајдат вистинското решение.

На кои им е најчесто потребно?

Клиенти кои се наоѓаат во одредени животни препреки или кризи, како на пр. проблеми во партнерските и фамилијарните релации, проблеми помеѓу родители и деца, стрес на работно место, загуба на блиско лице, потешкотии во донесувања на клучни одлуки и сл.

Како се спроведува?

Во времетраење од 50 минути, преку процес на соработка и отвореност, клиентот со помош на стручното лице ќе го редефинира проблемот и ќе добие јасна насока како да се справи со своите емоции, доживувања и однесувања и да ги замени со реалистични, прифатливи кои се во склад со ситуацијата и условите во кој се наоѓа клиентот. Вклучува процес на идентификација на слабите и јаки страни на клиентот и јасно насочување за можните „стратегии„ во решавањето на проблемот. Во текот на советувањето, психологот ги користи своите знаења, вештини и искуства кои се по теорија на Трансакциска анализа и Когнитивна бихејвиор психотерапија кои на систематичен начин ќе му овозможат на клиентот да го разбере, реши и надмине својот емоционален проблем. Некогаш и само една сесија може да ги задоволи клиентовите потреби, но почесто потребни се повеќе стрикно фокусирани сесии на одреден временски период. Паровите кои имаат проблеми во партнерската релација имаат можност на сесии во пар за да подобро го разберат начинот на кој што комуницираат и како да реагираат соодветно на заедничките потреби и цели. Ако родителите имаат потешкотии со нивните деца, потребно е да се работи и на промени кај родителите, не само на децата. Клиентот ќе го почувствува ефектот на слобода и доверба да се обрати повторно кога ќе има потреба од професионален совет.

Придобивки од психолошкото советување:

• поголем увид во сопственото функционирање
• зајакнување на емотивните, мисловни и бихејвиорални капацитети
• справување со конфликтни и кризни ситуации
• подобрување на комуникациски и социјални вештини
• јакнење на самодовербата
• продуктивни релации со вашиот партнер
• функционални и креативни односи со вашето дете
• експресија на вашите чувства и потреби на соодветен начин
• психолошки раст и развој

×
Si të gjej dalje nga problemi im psikologjik?

Pyetja më shpesh e parashtruar nga klientët tanë kur nuk munden të gjejnë zgjedhje të problemeve të tyre.Përgjigja e asaj pyetje fillon me pranimin e problemit dhe kërkim për ndihmë profesionale.

Psikoterapia është trajnim nëpërmjet të cilës arrihet zgjedhja e problemeve me prejardhje psikologjike, nëpërmjet të intereakcionit mes personit profesional- psikoterapeut dhe klient, pacient, familje, çifte dhe grupe. I gjithë procesi përfshin besueshmëri të plotë. Gjatë psikoterapisë do të mësoni teknika dhe metoda profesionale dhe aftësi se si të ballafaqoheni me ndonjë problem konkret psikologjik, si të ndryshoni dobësitë tuaja, si të forconi potencialet tuaja me të cilët do të arrini kontrollimin e mendimeve, sjelljeve dhe emocioneve tuaja.

Në qendrën tonë punojnë dy psikoterapeutë kualifikuar të cilët do tju ndihmojnë ti zgjedhni problemet tuaja duke përdorur psikoterapi të sjelljes kognitive dhe analizës transaksionare.

Çka është KBT?

„Nuk është situata e cila na bën të ndjehemi ashtu mirëpo shikimi dhe rëndësia që ne ia kushtojmë “.
Psikoterapia e sjelljes kognitive ( shkurtimisht KBT, ang. Cognitive Behavioral Therapy ) është psikoterapi elementare shkencore e themeluar simbas principit se si njerëzit mendojnë (kognitiv) dhe si sillen (behavior) ëshë rezultat I proçesit të mësuarit. Për atë njerëzit të cilët e kanë mësuar gabimisht në të kaluarën, munden përsëri të provojnë ta mësojnë në mënyrën e duhur me ndihmën e psikoterapeutit profesional I cili mëson metoda dhe teknika specifike të KBT-së që të ndjehen më të lumtur. Ajo don të thotë se KBT na mundëson të ndjehemi më mirë nëpërmjet të ndryshimit të mënyrës së menduarit, sjelljes edhe nëse situata nuk është ndryshuar.


Përshkrim

• Terapia kognitive (ang. cognition-mendim, njohje) ka për qëllim që ti identifikon mendimet negative (joracionale) të cilat paraqiten në ndonjë situate të caktuar tek klientët dhe I shkaktojnë emocione të pakëndshme dhe I ndryshon nëpërmjet teknikave dhe metodave të veçanta mendore.
• Terapia bihejviorale (ang. behaviour-sjellje) ka për qëllim që nëpërmjet teknikave dhe metodave të identifikon dhe ndryshon sjelljen e padobishme e cila paraqitet si rezultat I përgjigjes shkencore të stimuluesve dhe efektet anësore nga një situate e përcaktuar.


Aplikim

Në qendrën tone terapeutike punojmë me numër të madh të problemeve psikologjike:
• Depresion
• Shqetësim dhe sulme paniku
• Gjitha llojet e fobive ( frika nga hapësira e hapur, e mbyllur, lartësia, gjilpërat, insektet, kafshët…)
• Ankthi I përgjithshëm
• Ankthi social, turpi
• Çrregullimi obsesiv-kompulsiv
• Çrregullime sematoforme (hipohondria, dismorfofobia..)
• Çrregullime postraumatike
• Çrregullime të ushqimit (anoreksia, bulimija)
• Çrregullime seksuale
• Pagjumësia
• Probleme martesore
• Humbja e vetëbesimit
• Lodhja kronike
• Probleme në moshën fëmijërore (tike, ankthi I ndarjes së prindërve)
Jemi të hapur për të gjithë ata të cilët kanë nevojë për ndihmë dhe nuk diskriminojmë simbas gjinisë, përkatjes etnike, orientimit seksual.
*më tepër dobi nga trajnimet kanë ata të cilët janë të motivuar, psiqkikisht të vetëdijshëm dhe ata të cilët e pranojnë se kanë vështirësi.Më të lumtur janë ata që marrin përgjegjësi për veten dhe e shohin rezultatin se sa ata që fshehin dhe që turpërohen të tregojnë.


Çka është analiza Transaksionare (ТА)?

Përshkrim

Analiza transaksionare është drejtim psikoterapeutik I cili mirret me analizën e proçeseve të brendshme psiqike të marrëdhënieve ndërpersonale. U formua në fund të viteve të 50-ta të shekullit XX, nga Dr Erik Bern. Edhe pse ka origjinë nga psikoanaliza, ajo zhvillon mënyrën e vetme të thjeshtë dhe efikase të punës të cilën e zbatojnë me sukses në qendrën tone në disa lëmi: zhvillim personal, praktikën klinike, fusha këshilluese, edukative, arsimuese dhe organizuese. Teknikat psikologjike dhe komunikuese Brenda TA I përdorim në pjesën e shërbimeve korporative e cila nënkupton punë me ekipe që të rritet efikasiteti dhe menaxhimi I ekipit.

Aplikim

Konceptet e njohura teorike të cilat zbatohen gjatë punës me klientët janë koncepti I Ego gjendjes, lojëra, trekëndëshi I Dramës dhe teoria e skriptës apo skenarit jetësor.Skripta ose skenari paraqet planin jetësor të cilin e zbatojmë në bazë të porosive të cilat I pranojmë nga prindërit ose shoqëria, dhe në bazë të cilës marrim përfundime për veten dhe botën rreth nesh. Në bazë të atyre përfundimeve marrim vendim të hershëm simbas së cilës vazhdojmë të jetojmë jetën tone. Këto përfundime mund të jenë të lakuara dhe jofunksionale dhe për shkak se ky vendim I hershëm mirret në periudhën prej vitit 3-7 shpesh dhe nuk na kujtohen, mirëpo ajo nuk e zvogëlon rolin e saj gjatë gjithë jetës.Analiza e skenarit jetësorë na ndihmon që të vërtetojmë se si ky process u zhvillua, kur janë marrur vendimet jofunksionale dhe në vend të tyre të marrim vendime të reja, racionale dhe funksionale.

×