• E hën-Pre 9.00-17.00 Risto Shishkov 39
              

Psikoterapia për sjellje kognitive

Psikoterapia për sjellje kognitive (shkurtuar CBT, ENG. Cognitive Behavioral Therapy) është një shkencë të bazuar, afat-shkurtër, target-përqendruar psikoterapi bazuar në parimin se si njerëzit mendojnë (njohëse) dhe i referohen (sjelljes). Terapist në CBT fokusohet në ndryshimin e të menduarit jofunksional (distorsions njohëse) dhe sjelljen duke përdorur teknika të veçanta CBT dhe metodat për tejkalimin e problemit dhe për të përmirësuar gjendjen shpirtërore. CBT është lloji më efektive e psikoterapisë sipas Institutit Kombëtar për Shëndetësi dhe Përsosmëri Klinike (NICE) për phobias, depresioni, sulme paniku, hypochondria, ankthi social, obsesiv-kompulsiv, çrregullime të hahet (anoreksi, bulimia), PTSD dhe të tjerët.

Modeli KBT: