• E hën-Pre 9.00-17.00 Risto Shishkov 39
              

Terapi e realitetit virtual

Terapia virtuale e realitetit (VRT) është një ndërhyrje terapeutike e bazuar në shkencat e inovative dhe efektive që në kombinim me CBT përdoret për të trajtuar shpejt dhe me sukses phobias specifike (frika e fluturimit, kafshëve, lartësia, hapësira e hapur dhe e mbyllur etj.), fobi dhe ankth. Efekti është që të zvogëlohet frika irracionale dhe shmangia nga ekspozimi i drejtpërdrejtë ndaj stimujve të stresit (mjedise të veçanta virtuale) ku përvoja është si në një mjedis real.

Ekuilibri është i vetmi partner klinik në rajon i VBI Virtual Reality Systems për Virtual Reality Therapy që merret me përballimin e fobive.